Zpět na výpis článků27.09.2021Starší žáci

KP 26.9.2021 Nový Bor

V neděli 26. září 2021 se ve Sportovní hale Františka Arnošta v Novém Boru uskutečnil kvalifikační turnaj Krajského přeboru Libereckého kraje ve volejbale starších žáků.

Z původního plánu na cestu do Nového Boru vlakem jsme byli nuceni , pro nejasnosti s počtem účastníků, ustoupit a zůstat u tradiční dopravy automobily. Tímto bych rád poděkoval rodičům Kuby a Vojty a mamince Kryštofa.

Tým nastoupil v sestavě: Denis Kula (N), Kuba Veselý (S), Vojta Veselý (S), Danek Volf (B), Kryštof Škorpil (B), Tadeáš Baranovský (U) a Marco Franeta (L). Na hře všech zúčastněných týmů byla velmi znát čínskochřipková pauza, která se projevovala zejména nedostatky v organizaci hry a v menší míře i v úderové jistotě jednotlivých hráčů. I když naši kluci za svými soupeři velmi často zaostávali ve fyzických parametrech, tak právě organizací hry ostatní družstva převyšovali. Během turnaje pak postupně porazili družstva Jiskry Nový Bor (2:0), Sokola Mnichovo Hradiště (2:0), Slávie Liberec (2:0) a Dukly Liberec (2:0). Celým turnajem jsme tak prošli bez ztráty jediného setu, s tím, že nás postihly dvě menší krize při matchballu utkání se Sokolem Mn. Hradiště, kdy jsme měli problém s příjmem soupeřova podání. Druhý krizový moment nastal opět při příjmu soupeřova podání, tentokrát na počátku 1. setu utkání s libereckou Duklou.

Obecně lze konstatovat, že všichni kluci zaslouží pochvalu, nejen za předvedenou hru, ale i za přístup ke hře a za to, že dokázali udržet, až na dvě výše zmíněné výjimky, koncentraci během všech čtyřech, někdy i velmi jednoznačných, utkání.

I přes toto jednoznačně kladné hodnocení turnaj ukázal některé slabiny výkonu, především na zmiňovaném příjmu soupeřova podání.

Další fotografie a videa najdete na http://dancap.zyxel.me