Zpět na výpis článků18.10.2021Starší žáci

KP 17.10.2021 Mnichovo Hradiště

V neděli 17. 10. 2021 proběhlo v Mnichově Hradišti 1. kolo KP starších žáků.

Vítězství ve skupině předchozího  kvalifikačního turnaje nám zajistilo účast v 1. lize společně s družstvy Dukly LBC, Slávie LBC a Sokolu Mnichovo Hradiště.

Naše vystoupení na tomto turnaji velmi ovlivnila marodka, takže jsme odjeli pouze s pěti hráči. Naše sestava tedy byla Vojta Veselý na nahrávce, Kuba Veselý a Tadeáš Baranovský na smeči, Danek Volf na bloku a Kryštof Škorpil střídal post blokaře a univerzála.

Do zápasu se Slávií Liberec jsme se doplnili o Vojtu hostujícího z Jiskry Nový Bor na blok. Tento zápas nám nepřinesl příliš herních zkušeností, protože se ve valné většině odehrával pouze na podání. Soupeřův nepřesný příjem znamenal naše výrazné vítězství 2:0 na sety, kdy jsme soupeři umožnili získat pouze 6, resp. 7 bodů s jednotlivých setech.

Druhý zápas s Duklou Liberec s námi, opět z novoborské Jiskry hostoval na bloku Michal. Tento zápas jsme zahájili několika nepřesnými příjmy soupeřova podání, ale během 1. setu se nám podařilo vývoj otočit a set získat v poměru 25:19. V druhé sadě jsme již příjem podání zvládali lépe a získali, jsme ji poměrem 25:9.

Před třetím zápasem s pořádajícím Sokolem Mnichovo Hradiště se nás domácí tým pokusil zaskočit změnou herního kurtu. Během několika prvních rozeher byla na našem týmu, doplněném o Kubu z Mn. Hradiště na post univerzála, znát nejistota způsobená velikostí haly, avšak i tu se nám v průběhu hry podařilo setřást a domácí Sokol jsem po setech 25:18 a 25:13 porazili 2:0.

Celý turnaj, až na počátek prvního setu utkání s Duklou probíhal podle našich představ. Jednotlivé hráče, asi nelze příliš vyzdvihovat, protože jsme předváděli kolektivní výkon. Právě kolektivní výkon bych u kluků pochválil, kdy hostující hráče Vojtu, Michala i Kubu mezi sebe přijali a při jejich chvilkové nervozitě z neznámých spoluhráčů je podpořili.

Nakonec doplňuji výsledky prvních zápasů družstva mužů v 1. lize. V pátek podlehli Benátkám nad Jizerou 0:3 (-13,-20,-21) a v sobotu v domácí hale porazili Duklu LBC B 3:1 (16,22,-22,22).

Fotografie a videa z turnaje KP i domácího zápasu mužů s Duklou najdete na http://dancap.zyxel.me.