Zpět na výpis článků22.02.2019Junioři

Havlíčkův Brod - Česká Lípa

V Havlíčkově brodě jsme v dalším zápase 1. ligy juniorů neměli šanci a jasně jsme dvakrát prohráli.

HAVL. BROD  v.s.  LOKO  3:0 (14,15,22) a 3:0 (19,21,19 )

 

     K dalšímu utkání první ligy juniorů jsme zajížděli  do Havlíčkova brodu a jelikož se zde zároveň hrála druhá liga mužů odjížděli jsme ráno v pět hodin. Cesta trvala dvě a půl hodiny a chlapci ji až na jednu výjimku prospali. Z České Lípy nás odjelo jen osm, protože jeden chlapec zaspal a nepodařilo se nám ho vzbudit. Věděli jsme velmi dobře, že tam nemůžeme uspět. Ze základní sestavy nám chybělo pět hráčů. Dva hráči hráli za A tým proti Netolicím a pomohli áčku k vítězství. Další tři hráči byli povoláni do družstva dospělých v Mnichově Hradišti, které hrálo s Bižuterií Jablonec nad Nisou o první místo v krajském přeboru. Z výsledku prvních dvou setů vidíte jasnou převahu domácího týmu. Přehrávali nás zejména dva hráči, kteří hrají extraligu juniorů za Velké Meziříčí. Naši chlapci napáchali spousty nevynucených chyb a tak výsledek v těchto dvou setech jen podtrhli. Ve třetím setu se zranil domácím jeden z dobrých hráčů a na palubovku musel nastoupit kadet, který hraje volejbal půl roku. V tomto setu jsme v druhé části setu otočili stav na 22:18. Potom to přišlo. Na co jsme  v koncovce setu sáhli to jsme zkazili a prohráli vlastně vyhraný set 25:22. Samozřejme, že mezi chyby v mezihře patřilo i zkažené podání za stavu 22:18 a tak jsme umožnili soupeři lehce a zadarmo snížit na 22:19.    

     Do druhého utkání nenastoupil Michal Eisenberger z důvodu zdravotní indispozice. Soupeř v oslabené sestavě nehrál dobře. My jsme toho nedokázali zejména díky vlastním chybám využít. Vlastně nás porazili ti dva chlapci z extraligy nahrávač a smečař. Na pohled výsledek druhého zápasu vypadá dobře podle toho s jakou sestavou jsme nastoupili. Bohužel standartní výkon podal jen nováček na liberu Dominik Matoušek a Adam Ritschel blokař, který hrál na postu univerzála. Ostatní hráči zklamali a zaostali za svými výkony.

SESTAVA : Eisenberger, Matoušek, Ritschel, Adam, Hůla, Ryšavý, Brázda, Efler,

TRENÉR  :  Linhart Jaroslav, Vlasák Josef,

Další zápas hrajeme doma proti prvnímu družstvu první ligy juniorů Benátkám nad Jizerou    dne 23.2.2019 v sobotu. Začátek utkání začíná v 09:00 hodin.   

autor článku: J.Vlasák