Zpět na výpis článků06.09.2020Mladší žáctvo

Finále MČR - mladší žáci - hodnocení trenéra

Finále ČR mladší žáci Nymburk

Ve dnech 28.-30.8.2020 se v Nymburku uskutečnila náhrada za koronavirem zrušené Mistrovství ČR. Zúčastnilo se nakonec po odhlášení dvou družstev 22 týmů z celé republiky. Naše družstvo vyrazilo ve složení Jakub Veselý (S), Vojtěch Veselý (N/U), Denis Kula (B), Kryštof Škorpil (B), Marco Franeta (L), Bořek Novák(U). Na místě jsme se doplnili o dva hostující hráče ze Sokola Mnichovo Hradiště Tomáše Skřivana (N/U) a Jana Litvika (S).

Postupnými dvěma vítězstvími 2:0 v kvalifikační skupině nad Velkým Meziříčím a Ostravou jsme se vyhnuli baráži  o postup do osmifinálové skupiny. V sobotní osmifinálové skupině jsme nejprve opět porazili 2:0 Velké Meziříčí, potom též 2:0 Ústí nad Labem. I přes následující prohru 1:2 s Frýdlantem nad Ostravicí jsme osmifinálovou skupinu vyhráli a v baráži o čtvrtfinále 2:0 porazili Ostravu.

V nedělním čtvrtfinále jsme ve dvou vyrovnaných setech podlehli družstvu SK Prosek. Následující výhra 2:0 nad Ústním nad Labem a těsná prohra 1:2 s Českými Budějovicemi nám přisoudily konečné a poměrně překvapivé, 6. místo. Za námi zůstaly v pořadí takové volejbalové bašty jako je Brno, Ústí n/L, Příbram nebo Ostrava. A to i přesto, že tyto týmy měly v kádru výrazně vyšší hráče než naše družstvo. Proto lze umístění hodnotit jako výrazný úspěch.

Ačkoliv se samozřejmě jednotliví hráči dopustili mnoha individuálních chyb, díky podanému kolektivnímu výkonu je třeba družstvo, jako celek, pochválit. Zároveň je třeba též zmínit přínos obou hostujících hráčů, kteří do týmu, i po jejich účasti na soustředění v České Kamenici, zapadli jak herně, tak lidsky. Nejplatnějším hráčem byl Jakub Veselý, ale jeho individuální výkon by nic neznamenal bez podpory celého týmu, nahrávači Vojtou a Tomem počínaje a střídajícím Bořkem konče.

Nemenší pochvala a poděkování patří rodičům a dalším příbuzným kluků, kteří hlavně v sobotu a v neděli vytvořili chvílemi až domácí prostředí, které nepochybně přispělo právě k výše zmíněnému kolektivnímu výkonu a úspěšnému umístění.

trenéři : D.Čáp a J.Skřivan