Zpět na výpis článků18.03.2024Starší žákyně

Český pohár 2023/2024 U16 dívky

O víkendu 16. a 17.3.2024 odehrála naše děvčata ve Varnsdorfu závěrečný turnaj Českého poháru.

Český pohár děvčat se odehrál v sedmičlenných, takže nás čekalo 6 utkání rozdělených do dvou dnů. Sobotní program jsem zahájili proti mírně favorizovaným domácím děvčatům a papírové předpoklady se, bohužel naplnily a varnsdorfská děvčata nás porazila poměrně výrazně o 7, resp. o 9 bodů. V dalších zápasech již nešlo některé z družstev dopředu favorizovat. Druhými soupeřkami byla děvčata z Dolního Újezdu. S těmi nejprve naše dívky odehrály dva zrcadlové sety, kdy vítěz zvítězil vždy o 5 bodů. V tiebreaku už naše děvčata kralovala a zvítězila o 7 bodů. Třetí zápas proti dívkám z Vyškova naše děvčata zvládla a celkem v pohodě zvítězila o 5, resp. o 9 bodů. Vrcholem našeho sobotního programu bylo tradičně nevyzpytatelné derby s novoborskou Jiskrou. V prvním setu se oba týmy střídaly ve vedení a nikomu se nepodařilo si vytvořit výraznější náskok. Ve vyrovnané koncovce jsme byli těmi šťastnějšími a set jsme pro sebe získali. Ve druhém setu se až do stavu 18:18 opakoval scénář setu prvního. Poté se dostavil totální kolaps příjmu a novoborská děvčata set získala 25:19. V tiebreaku se opět opakoval velmi vyrovnaný souboj až do úplné koncovky. Tentokrát se k nám štěstí otočilo zády a po našich dvou nezužitých matchballech novoborská děvčata svůj druhý matchball využila.
První nedělní set s libereckou Slávií nám vůbec nevyšel. Děvčata na hřišti působila, jako by ještě spala, pohyb naprosto žádný, vzájemná komunikace nulová, zápal pro hru spíše v mínusu. Proto nás zcela po právu liberecká děvčata porazila o 5 bodů. Ačkoli se náš projev ve druhém setu a tiebreaku výrazně zlepšil a sety jsme vyhráli o 8, resp. 6 bodů, prohraný první set nás stál druhé místo. Závěrečný zápas se Sokolem Brandýs jsme hlavně díky kvalitnímu servisu ovládli o 8 a 10 bodů.
V turnaji jsme za suverénním Varnsdorfem, který celým turnajem prošel bez ztráty setu obsadili 3. místo, přičemž ve prospěch Nového Boru právě onen jeden jediný set.

 

Celkový dojem z našeho působení je veskrze pozitivní. Do soutěže jsme vstupovali jako outsideři a otloukánci s nulovými herními zkušenostmi. Vždyť v kvalifikaci jsme pouze ve dvou setech z 5 zápasů získali dvouciferný počet bodů. Na děvčatech byl znát posun, kdy se i přes občasné výpadky, zlepšovala turnaj od turnaje a z prvotní skupinky holek s postupem času stávalo něco, čemu se dnes již dá říkat tým, který se společně umí nejen radovat z úspěchu, ale snad už i trochu snášet společné neúspěchy. I jednotlivá děvčata pomalinku volejbalově dozrávají. Začínají si, alespoň někdy, uvědomovat, jaká je jejich role na hřišti, jak se mají chovat k soupeřkám i k sobě navzájem a někdy si i uvědomují, když udělají něco špatně.

Na závěr bych chtěl poděkovat rodičům za podporu a pomoc s dopravou.

V týmu se během sezóny vystřídala tato děvčata: Ella, Amy, Elen, Khulan, Nikola, Zula, Naďa, Sára, Vanesa, Ema, Áďa, Aneta, Amra, Khuslen, Mariam, Monika, Burte.

Fotky najdete na: http://dancap.zyxel.me/