Zpět na výpis článků16.03.2019Junioři

Česká Lípa - Ústí nad Labem

První liga juniorů pokračovala na domácí půdě prestižním utkáním s Ústí nad Labem. Opět se jednalo o vyrovnaný boj. Jeden zápas jsme vyhráli a druhý zápas vyhrál náš soupeř. Boj o třetí místo není rozhodnut.

LOKO - Ústí nad Labem  3:0 (22,21,17) a 0:3 (-21,-26,-13)

     Začátek utkání započal v 09:00 hodin z důvodu, že A tým hrál taktéž doma Jirkovem. Hezké bylo, že v řadách diváků bylo 6 chlapců mladších žáků, děvčata hráčů nebo kamarádi, také někteří rodiče a prarodiče. Přece jen šlo o hodně . Jednalo se o třetí místo v konečném pořadí a utkal se třetí tým se čtvrtým týmem. My jsme potřebovali vyhrát jedno utkání 3:0 a pak jsme mohli  prohrát 2:3 a jeli bychom k dalšímu utkání na Prosek již jako třetí tým soutěže. Díky pochopení trenéra A týmu Honzy Javůrka jsem nastoupili k prvnímu utkání v kompletní sestavě. Chyběl nám jen blokař Ondřej Hulinský, který byl s otcem na prázdninách v Alpách. Do zápasu jsme nastoupili s odhodláním zvítězit. Na podzim jsme u nich 2x vyhráli 3:1. První domácí zápas jsme nedali soupeři šanci. Družstvo hrálo jako tým. Každý vítězný míč oslavovalo. Kdo nás nejvíce překvapil byl Míša Eisenberger. Hrál skvěle na útoku a jako nadstavbu přidal smečované podání, které se mu dařilo. Ocenili jsme jeho odvahu, jelikož trvale toto podání ještě v mistrovském zápase nepoužil. Tento den slavil výročí narození. Měl v hledišti hodně příznivců. Svým výkonem zaujal i trenéra A týmu. Zápas jsme k naší radosti 3:0 vyhráli bez větších obtíží.

     První set odpoledního zápasu jsme započali bez hráčů A týmu, Martin a Kuba byli sice na lavičce, ale do  prvního setu nezasáhli. Trenér se rozhodl , že si odpočinou po zápase v A týmu. Kluci bez nich bojovali a uhráli 21 bodů- Zde se ukázalo jakými rozdílovými hráči jsou Martin a Kubou. Oba do druhého setu nastoupili, ale výborný soupeř byl již v laufu. Set jsme po velkém boji prohráli 28:26. Třetí set měl soupeř navrch. Vše se mu dařilo. Naši chlapci soupeři ještě pomohli tím, že kazili co se dalo. Nedá se ani spočítat kolik smečů šlo mimo pole nebo do sítě. Zápas jsme prohráli 3:0. Zatím máme náskok 2 bodů. Ústí n/L hraje s Odolkou a zcela jistě oba zápasy vyhraje. My jedeme do Proseka bez Ritschela, Hulinského, Beneše a Rataje. Naděje na 3 místo  je velmi malá.                                                                                   

SESTAVA :   Rataj Jakub, Beneš Martin, Ponocný Milan, Eisenberger Michal,  Kysela Tadeáš, Hůla Daniel, Ritschel Adam, střídali: Ryšavý Vojtěch,    Adam Petr, Borský Petr,  Brázda Jan,  Matoušek Dominik                                                                                                           TRENÉR :  Linhart Jaroslav, Vlasák Josef

autor článku : Vlasák J.