Zpět na výpis článků07.12.2019Muži A

7.12.2019 - zápasy ve Ždáru n/S.

Žďár n/S. - LOKO 1:3 (-16,15,-17,-21) - 0:3 (-14,-18,-22)

7. prosince se mužstvo České Lípy vydalo na poslední dlouhou cestu v tomto roce. Žďár nad Sázavou figurující na třetím místě tabulky sliboval nelehkého soupeře.

Do prvního zápasu nastupujeme v sestavě: Marťas Beneš na pinku, na bloku Čechla s Honzou Jedlinkem, na smeči zkušená dvojka German s Charouskem a na účku Tomáš Melich. Na pozici libera se tentokrát postavil zkušený Žirovnický.

Zápas začíná jako obvykle. Nastupujeme na soupeře a držíme si ho pod sebou. Soupeř svůj výkon umocňuje velkým počtem zkažených servisů. Velká domácí hala nám nedělá sebemenší problémy, a tak první set vyhráváme vcelku s přehledem. Druhý set se ale karta obrací, soupeř se nadechuje, přestává kazit servis, jeden hráč udělá na servisu proti nám nejméně 8 bodů. My nejsme schopni absolutně přijmout, a když už se přijme, smeč se vyhodí. Nenacházíme cestu, jak se dostat ven z kolotoče. Druhý set tedy prohráváme s 15 body. To se nám vůbec nelíbilo, začali jsme opět bojovat, přestali jsme chybovat a začalo se dařit. Naši hru si umíme udržet pouze ve chvíli, kdy máme nad soupeřem psychickou výhodu. Od začátku soutěže hledáme lék na to, jak udržet koncentraci po celý zápas a nenechat soupeře vyniknout. Vše zachraňujeme vypjatými koncovkami, které naštěstí ve většině zápasů končí vítězně pro nás. Letos jsme prohráli pouze 9 setů. Druhá Česká Třebová jich prohrála 25. První zápas vyhráváme pouze s jedním prohraným setem, který se zdá být velkým varováním do druhého zápasu.

Druhý zápas začínáme s obměněnou sestavou: na bloku Basl s Jedlinkem, na smeči Tonda Beránek s Kubou Ratajem, na účku zkušený Macháček a na liberu začne vysávat podlahu Ondra Beneš.

Poučeni z předchozího zápasu, nenecháváme soupeře rozjet jeho kvality. Po celý zápas si držíme slušné tempo. Nutno říci, že ke konci zápasu se soupeř zdál být lehce odevzdaný. Skoro nic se jim nedařilo. My se naopak snažíme držet strojové tempo a nedělat zbytečné chyby. Bez větších potížích vyhráváme druhý zápas 0:3.

První polovinu sezony končíme na 1. místě tabulky s náskokem 12 bodů. Ve druhé polovině se odehraje více domácích utkání, a tak budeme rádi za každou podporu od fanoušků. Těšíme se na Vás v dalším roce.